В света има над 8000 escape стаи (към септември 2017) и всеки ден се появяват още нови и все по-добри. Защо escape стаите са станали толкова популярни? Е, отговорът е доста ясен.

Повечето от нас водят доста натоварен живот, едновременно търсейки време за работа, учене, полагайки грижи за домакинство и деца….. Всеки от нас има изключително много отговорности, с които да се справя всекидневно. От друга страна, escape стаите ни позволяват да се измъкнем за кратко от сивото ежедневие и да изпитаме нещо ново и различно, което да ни разведри и за кратко да ни откъсне от голямото натоварване. Обикновено една ескейп играта трае около 1 час, но това уникалното преживяване ни вкарва в една друга и различна реалност. Просто трябва да изберем любима тема и да се насладим на атмосферата и играта, разбира се с подходящ отбор (приятели, близки или колеги).

Escape стаите са много повече от обикновените настолни или видеоигри. Вместо просто да гледаме екрана на компютъра, в escape стаите участваме в интелектуална и физическа работа в екип. Това е една социална, логическа и отборна игра, връщаща ни назад в нашето детство, когато всички играехме безгрижно и на воля.

Друга причина за популярността на escape стаите е безкрайна любов към игрите. Самата игри и победата са последвани от чувството за награда и постижение. Стремежът за победа винаги е бил в човешката природа. Escape стаите също се възползват и от човешкото желание за любопитство. Ние сме родени изследователи и е в кръвта ни да откриваме и решаваме различни мистерии.

Escape стаите ни позволяват да се чувстваме важни и да бъдем част от екип. Работата в екип, чувството за увереност и трудните за решение загадки са някои от нещата, които много привличат играчите. Escape стаите са подходящи за всеки, независимо от неговия пол, възраст или произход и не изискват специфични познания или умения.

Готови ли сте да опитате някоя от escape стаите сега? Изберете подходяща тема на escape стая от нашия каталог и се забавлявайте!!!