Ескейп стаите са тематично декорирани помещения, където вие и вашият екип трябва да намeрите различни, скрити предмети и да разрешите заплетени загадки и пъзели. Целта е да успеете да се измъкнете от стаята или да завършите определена мисия за време – обикновено 60 минути.

Избор на ескейп стая

Сайт, като този може да ви даде представа за някои от най-популярните ескейп стаи във вашия район. Разгледайте различните теми и истории и изберете тази, която ви звучи най-интересно или вълнуващо. Някога искало ли ви се е да ограбите банка? Може пък да се окажете заложник и да се наложи да избягате от лапите на сериен убиец! Със сигурност, все някога сте си мечтали да попаднете назад във времето….. в ролята на рицар, магьосник или пират. За любителите на адреналин, също е помислено….просто е важно да подберете подходящ екип, за да се забавляват на max.

Подбиране на екипа

В идеалния случай ще искате да играете с хора, които се познават достатъчно добре, комуникират ефективно, и чиито силни и слаби страни са ви известни. Разнообразието също не е лошо нещо, тъй като различните подходи и мислене ще допринесат за по-силен отбор като цяло.

Ескейп стаите са чудесен начин за развиване и подобряване на логическата мисъл, укрепване на комуникацията и работата в екип. Освен всичко останало, ескейп стаите са важни и от гледна точка на социалната активност, било то между приятели/колеги или семейство, и дават възможност да се преодолеят различията между по-младите и по-възрастните участници в играта!

В повечето ескейп стаи броят на играчите варира между 2-6 души. Когато играете за първи път е добре, че всеки помага. Но вероятно ще откриете, че колкото повече играете, толкова повече ще искате да видите и разгадаете всичко сами. При по-голям брой участници, не всеки може да види дадена загадка и да участва в нейното решение, рискува да пропусне част от пъзел или друг елемент или механизъм от стаята. Затова е важно да подберете правилно вашите съотборници, за да може да се насладите изцяло на играта !