1) Какво значи Escape стая?

Ако все още някои не знае……Представете си, че сте в кожата на любим герой, като например Индиана Джоунс или Шерлок Холмс, който е попаднал в клопка на поредната си авантюра или разрешава заплетен случай, заобиколен от множество загадки, улики и пъзели. Подберете подходящ отбор от приятели и приемете предизвикателството да се изправете срещу времето, което ви притиска! Имате 60 минути да завършите мисията … или да откриете изхода и да избягате от стаята!

2) Escape стаите обикновено са трудни!

Нямаше да е забавно, ако беше лесно! Пъзелите често изискват логика и работа в екип. Загадките са предизвикателни, но не прекалено тежки. Важното е да са добре балансирани и да има за всеки по нещо. Екипът, който ви наблюдава и води играта ви, ще ви съдейства по всяко време, когато имате нужда от помощ.

3) Правилно подберете съотборниците си!

Важно е да подберете правилните хора, с които да се забалявате. Семейство, партньори, приятели или колеги….стига да се разбирате добре 🙂 Комуникацията е основата за успешна игра!

4) Проверете отзивите за стаята

Прочетете внимателно отзивите, защото те най-вероятно са написани от хора, които вече са преминали през това забавление. Рецензиите ще ви помогнат да изберете най-подходящата за вас тема и игра!

5) Обърнете внимание на FAQ!

Всеки escape бизнес има публикувани FAQ /често задавани въпроси/ на своя уебсайт. Хубаво е да се запознаете с тях, както и с общите условия преди да посетите въпросната escape стая. Целта е да се даде яснота на играчите, какви са условията и правилата за участие в дадена игра, възрастовите ограничения, допустим брой играчи и т.н.